Információ cégek részére a fordított adózás alá eső termékeinkről

Tisztelt Partnerünk!

2015. január 1-jétől érvénybe lépett az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény 142.§-a 1. bekezdés 6/B szerinti fordított adózás alkalmazása az acéláruk kereskedelmében, mely az általunk forgalmazott "C" profilok,sínek körét is érinti.

A fenti törvény értelmében 2015.01.01-jét követő teljesítéskor az áfa összegét már nem a számla kibocsátójának kell felszámítani, és bevallani, hanem a számla befogadójának. Rendelés során a regisztráláskor kérjük, hogy adja meg cége adószámát, így ha az Ön cége a törvény értelmében jogosult rá, akkor az általunk forgalmazott termékek közül a c-sínek, függőkapusínek, u-acélok és köracélok a törvénynek megfelelően kerülnek kiszámlázásra.

A regisztrációt követően a jogosult céges felhasználók a fenti termék körök részletes adatlapjain már a 0%-os Áfás árakat látják és így tudják a kosárba is tenni. A fordított adózás alá eső termékek esetén nyilatkozatot kérünk be a cégektől, melyet emailben küldünk vagy a nyilatkozat innen is letölthető: Nyilatkozat letöltése

A témával kapcsolatban ajánljuk szíves figyelmébe az alábbi a NAV tájékoztatókat:

Tájékoztató a vas és acélipari termékek fordított adózásáról
Tájékoztató az Áfa tv. 6B mellékletéhez

További kérdés esetén keresse Vevőszolgálatunkat.

Még nem regisztrált?  Regisztráció
Bejelentkezés
OK
A weboldalon feltüntetett árak az ÁFA-t nem tartalmazzák.